Tannbleking

Produkter fra utlandet kan ofte føre til ising i tennene. Hos tannlege Klette & CO får tennene dine trygg tannbleking og behandlingen de fortjener.

Trygg tannbleking

Tannbleking har blitt mer og mer vanlig de siste årene, og med det har også antall produkter som skal bleke tenner økt. 

Det er lett å bli forvirret, og ikke fullt så lett å vite hvem man kan stole på. Det tryggeste rådet vi kan gi er å gjennomføre bleking av tenner sammen med en tannlege. Vi kan fjerne overfladiske misfarginger ved å pusse og polere tennene dine. 

Kan misfargen pusses bort?

Husk at det ikke alltid er så mye som skal til, og i mange tilfeller trenger tannlegen kun å polere bort misfarging for å oppnå gode og fine resultater. Tannpastaer med “slipemiddel” som brukes sammen med en elektrisk tannbørste kan også være effektivt. Men det frarådes å bruke disse over lengre perioder. 

Sjekk gjerne ut Tannpleierforeningens pusseguide som viser deg hvordan du pusser tennene på en mer effektiv måte. For å unngå misfarging bør man redusere inntaket av rødvin, kaffe, te og tobakk og andre produkter som kan føre til misfarging på tennene. 

Selv om man pusser og polerer bort overfladisk misfarging, er det ikke selve tennene som endrer farge. For å lysne tennene må du ty til tannbleking. Dette er et middel som trenger igjennom tennene, og slik tar bort fargestoffer og fjerner indre misfarging. 

Ikke blek tennene hjemme

En del tenker at å bleke tennene hos en tannlege koster for mye og at man heller kan bleke tennene sine selv hjemme for en billigere penge. Men vær OBS: Bleker du tennene hjemme med produkter kjøpt fra nettet eller butikken, kan dette ha varig og skadelig effekt på tennene dine. Det er også viktig å huske at behandlingen varierer fra person til person. 

I Norge stilles det strenge krav til bleking av tenner. Det vil si at de produktene som selges i butikk ofte har lite til ingen resultat. Produkter som ikke er godkjent av en tannlege kan ofte gjøre vondt verre og føre til ising i tennene. 

Noen av bivirkningene man kan få ved å bleke tenner hjemme 

 • Dårligere emalje for hver bleking (som igjen fører til hull i tennene)
 • Etsing i tennene
 • Betennelser
 • Ising i tennene

Det beste du gjør for tennene er å la en utdannet og fagkyndig ta hånd om tennene dine. 

Mange metoder

Det finnes mange metoder man kan bruke når man skal gjennomføre bleking av tenner. Tannbleking hjemme på egenhånd er ikke anbefalt. Hos Tannlege Klette får du en trygg behandling og resultater som er mer skånsomme for tennene dine. Ikke minst får du synlige resultater. 

Når du bleker tennene dine hos din tannlege, blir behandlingen gjennomført i tannlegestolen. Her legges det først et beskyttelseslag på tannkjøttet, før det legges tannblekingsmiddel på fremsiden av tennene. Dette er en prosess som kan ta opptil 1-2 timer.

Tannbleking hjemmefra

Du kan også gjennomføre tannbleking i samsvar med tannlegen din hjemmefra. Dette kan ofte være et mer skånsomt alternativ for tennene dine, fordi behandlingen skjer over flere dager.

Her vil tannlegen ta en avstøpning av tennene, slik at du får et par blekeskinner som er tilpasset dine tenner. Dette for at behandlingen skal være mest mulig komfortabelt og sikre et best mulig resultat. 

Les mer: Tannlege Oslo sentrum

Vanskelig å forutse resultat

Når man skal bleke tenner, kan man benytte seg av enten nattbleking eller dagbleking. Hvor mange dager du må bruke på blekingen varierer, men det anbefales å fortsette behandlingen til du har oppnådd ønsket resultat.

Husk at det er vanskelig å forutse resultatet ved bleking av tenner på forhånd. Det er mange faktorer som kan spille inn. 

Vi råder pasientene våre til å holde seg unna produkter som kan påvirke resultatene under behandlingstiden dersom du ønsker å få mest ut av tannblekingen. 

Kontakt oss for mer informasjon 

Vil du vite mer om tannbleking? Du finner masse nyttig informasjon på hjemmesiden vår. Du må også gjerne kontakte oss på telefon eller gjennom vårt kotaktsskjema nedenfor. 

Vi ser frem til å høre fra deg! 

Våre tjenester

 • Undersøkelse
 • Rotfylling
 • Hull i tennene
 • Tannkjøttbehandling
 • Tannregulering
 • Implantater
 • Tannkirurgi

Send oss en melding