Tannbleking

Produkter fra utlandet kan ofte føre til ising i tennene. Hos Tannlege Klette får tennene dine trygg tannbleking og behandlingen de fortjener.

Tannbleking har blitt mer og mer vanlig de siste årene, og med det har også kommet en rekke nye tannblekingsprodukter på markedet.

Det er lett å bli forvirret, og det kan være vanskelig å vite hvem man kan stole på. Det tryggeste rådet vi kan gi, er å gjennomføre bleking av tenner sammen med en tannlege. Vi kan fjerne overfladiske misfarginger ved å pusse og polere tennene dine.

Kan misfargingen pusses bort?

Husk at det ikke alltid er så mye som skal til, og i mange tilfeller trenger tannlegen kun å polere bort misfarging for å oppnå gode og fine resultater. Tannpastaer med «slipemiddel» som brukes sammen med en elektrisk tannbørste kan også være effektivt. Men det frarådes å bruke disse over lengre perioder. 

Sjekk gjerne ut Tannpleierforeningens pusseguide som viser deg hvordan du pusser tennene på en mer effektiv måte. For å unngå misfarging bør man redusere inntaket av rødvin, kaffe, te og tobakk og andre produkter som kan føre til misfarging på tennene. 

Selv om man kan pusse og polere bort overfladisk misfarging, endrer ikke dette fargen på tennene. For å få hvitere tenner tennene må du ty til tannbleking. Dette er et middel som trenger igjennom tennene, tar bort fargestoffer og fjerner indre misfarging. 

Derfor bør du ikke bleke tennene hjemme

Mange tenker at å bleke tennene hos en tannlege koster for mye og at man heller kan bleke tennene sine selv hjemme for en billigere penge. Men vær OBS: Bleker du tennene hjemme med produkter kjøpt på nett eller i butikken, kan dette ha varig og skadelig effekt på tennene dine. Det er også viktig å huske at behandlingen varierer fra person til person. 

I Norge stilles det strenge krav til bleking av tenner. Det vil si at de produktene som selges i butikk ofte har lite til ingen resultat. Produkter som ikke er godkjent av en tannlege kan ofte gjøre vondt verre og føre til ising i tennene. 

Her er noen av bivirkningene du kan oppleve dersom du bleker tennene hjemme: 

 • Dårligere emalje for hver bleking (som igjen fører til hull i tennene)
 • Etsing i tennene
 • Betennelser
 • Ising i tennene

Det beste du gjør for tennene er å la en utdannet og fagkyndig tannlege ta hånd om tennene dine. 

Undersøkelse før tannbleking

Det er viktig å vite at tennene dine egner seg for tannbleking før vi begynner behandlingen. 

Derfor utfører vi alltid en grundig undersøkelse av tennene dine på forhånd. Hvis du for eksempel har hull i tennene eller tannkjøttproblemer, må dette behandles før du eventuelt bleker tennene. 

Forskjellige måter å bleke tennene på

Det finnes flere metoder man kan bruke når man skal gjennomføre bleking av tenner. Tannbleking hjemme på egenhånd er ikke anbefalt. Hos Tannlege Klette får du en trygg behandling og resultater som er mer skånsomme for tennene dine. Ikke minst får du synlige resultater. 

Når du bleker tennene dine hos din tannlege, blir behandlingen gjennomført i tannlegestolen. Her legges det først et beskyttelseslag på tannkjøttet, før det legges tannblekingsmiddel på fremsiden av tennene. Dette er en prosess som kan ta opptil 1-2 timer.

Tannbleking hjemmefra

Du kan også gjennomføre tannbleking i samsvar med tannlegen din hjemmefra. Dette kan ofte være et mer skånsomt alternativ for tennene dine, fordi behandlingen skjer over flere dager.

Prosessen begynner med at tannlegen tar avtrykk av tennene dine,og så lages det individuelt tilpassede blekeskinner til dine tenner. Dette gjør at behandlingen blir mest mulig komfortabel og at du får et jevnt resultat. 

Blekeskinnene skal brukes 6-8 timer om gangen. De kan brukes både på dagen og natten, men med tanke på inntak av mat og drikke, er det ofte best å bruke dem på natten.

Les mer: Tannlege Oslo sentrum

Hvordan blir resultatet?

Hvor mange dager du må bruke på blekingen varierer, men det anbefales å fortsette behandlingen til du har oppnådd ønsket resultat.

Husk at det kan være vanskelig å forutse resultatet ved bleking av tenner på forhånd. Det er mange faktorer som kan spille inn. 

Vi råder pasientene våre til å holde seg unna produkter som kan påvirke resultatene under behandlingstiden dersom du ønsker å få mest ut av tannblekingen. 

Om Tannlege Klette

Tannlege Klette har lang erfaring både med reparerende og estetiske tannbehandlinger. Vi legger stor vekt på forebygging av tannproblemer, og bruker derfor god tid på å informere våre pasienter om hva de kan gjøre for å opprettholde en god tannhelse. 

Vårt mål er at du skal føle deg trygg og ivaretatt som pasient – enten du skal bleke tennene, fjerne hull eller bare trenger en standard undersøkelse. 

Hos Tannlege Klette møter du to allmennpraktiserende tannleger, to tannpleiere og to tannhelsesekretærer som bryr seg om deg som pasient. Vi holder til sentralt i Oslo i Klingenberggata 7. Det er enkelt å finne veien til oss enten med bil, t-bane eller buss.

Kontakt oss for mer informasjon 

Vil du vite mer om tannbleking? Du finner masse nyttig informasjon på hjemmesiden vår. Du kan også kontakte oss på telefon, eller bestille time gjennom kontaktskjemaet nedenfor.

Vi ser frem til å høre fra deg! 

Våre tjenester

 • Undersøkelse
 • Rotfylling
 • Hull i tennene
 • Tannkjøttbehandling
 • Tannregulering
 • Implantater
 • Tannkirurgi

Send oss en melding