Tannbleking

Produkter fra utlandet kan ofte føre til ising i tennene. Hos tannlege Klette & CO får tennene dine den behandlingen de fortjener.

Tannbleking har blitt mer og mer vanlig de siste årene, og med det har også antall tannblekingsprodukter økt. Det er lett å bli forvirret, og ikke fullt så lett å vite hvem man kan stole på. Det tryggeste rådet vi kan gi er å gjennomføre bleking av tenner sammen med en tannlege. 

Ta kontakt med Tannlege Klette & CO for å få det beste resultatet.

Kan misfargen pusses bort?

Husk at det ikke alltid er så mye som skal til, og i mange tilfeller trenger tannlegen kun å polere bort misfarging for å oppnå gode og fine resultater. Tannpastaer med slipemiddel som brukes sammen med en elektrisk tannbørste kan også være effektivt. Så kan man jo i tillegg følge råd som å unngå rødvin, kaffe, te og tobakk og andre produkter som kan føre til misfarging på tennene. 

Hvis man ikke klarer å stå imot et glass vin eller en kopp kaffe, kan det være lurt å bruke sugerør slik at minst mulig treffer tennene. Sjekk ut Tannpleierforeningens pusseguide som viser deg hvordan du pusser tennene på en mer effektiv måte. Ønsker du likevel lysere tenner, må du ty til tannbleking. Dette er et middel som trenger igjennom tennene, og slik tar bort fargestoffer og fjerner indre misfarging. 

Hvorfor du ikke bør bleke tenner hjemme

En del tenker at å bleke tennene hos en tannlege koster for mye og at man heller kan bleke tennene sine selv hjemme for en billigere penge. Men vær OBS: Bleker du tennene hjemme med produkter kjøpt fra nettet eller butikken, kan dette ha varig og skadelig effekt på tennene dine. Det er også viktig å huske at behandlingen varierer fra person til person. 

I Norge stilles det strenge krav til bleking av tenner. Det vil si at de produktene som selges i butikk ofte har lite til ingen resultat. Produkter som ikke er godkjent av en tannlege kan ofte gjøre vondt verre og føre til mer ising i tennene. Noen av bivirkningene man kan få ved å bleke tenner hjemme er:

  • Dårligere emalje for hver bleking (som igjen fører til hull i tennene)
  • Etsing i tennene
  • Betennelser
  • Ising i tennene

Noen ganger er det lurest å la en utdannet profesjonell ta hånd om tennene dine. Mer om hvorfor bleking av tenner hjemme kan være skadelig kan du lese om i artikkelen fra NRK. 

Mange metoder

Det finnes mange metoder man kan bruke når man skal gjennomføre bleking av tenner. Tannbleking hjemme på egenhånd er ikke anbefalt. Hos Tannlege Klette får du en trygg behandling og resultater som er mer skånsomme for tennene dine. Ikke minst får du synlige resultater. 

Når du bleker tennene dine hos din tannlege, blir tannblekingen gjennomført i tannlegestolen. Her legges det først et beskyttelseslag på tannkjøttet, før det legges tannblekingsmiddel på fremsiden av tennene. Dette er en prosess som kan ta opptil 1-2 timer.

Du kan også gjennomføre bleking av tenner hjemmefra. Dette kan ofte være et mer skånsomt alternativ for tennene dine, fordi behandlingen skjer over flere dager. Også tas det en avstøpning av tennene, slik at du får et par blekeskinner som er perfekt tilpasset dine tenner. Dette for at behandlingen skal være mest mulig komfortabelt og sikre et best mulig resultat. 

Vanskelig å forutse resultat

Når man skal bleke tenner, kan man benytte seg av enten nattbleking eller dagbleking. Hvor mange dager du må bruke på blekingen varierer, men det anbefales å fortsette behandlingen til du har oppnådd ønsket resultat.

Husk at det er vanskelig å forutse resultatet ved bleking av tenner på forhånd. Det er mange faktorer som kan spille inn. Vi råder pasientene våre til å holde seg unna produkter som kan ha en misfargede effekt under behandlingstiden dersom du ønsker å få mest ut av tannblekingen. 

Kontakt oss for mer informasjon 

Vil du vite mer om tannbleking? Du finner masse nyttig informasjon på hjemmesiden vår. Du må også gjerne kontakte oss på telefon eller gjennom vårt kotaktsskjema nedenfor. 

Vi ser frem til å høre fra deg!