Tannlege Oslo sentrum

Ser du etter en fast tannlege i Oslo sentrum? Bestill din neste rutinesjekk hos Tannlege Klette tannlegesenter.

Tannlege Klette er en moderne tannklinikk som ligger sentralt til i Oslo, rett ved Nationaltheatret og Aker Brygge. Hos oss møter du et team med erfarne tannleger og tannpleiere som tar seg god tid til deg som pasient. 

Vi vet at det ikke er så mange som gleder seg til å gå til tannlegen, og derfor er vi svært opptatt av å gjøre besøket så trygt og behagelig som mulig. Vårt team legger også stor vekt på å forebygge istedenfor å behandle. 

Unngå at tannproblemene utvikler seg

Mange utsetter den årlige tannundersøkelsen, og går bare til tannlegen når det virkelig haster. Dette kan føre til at man for eksempel går rundt med hull i tennene som til slutt må rotfylles. 

For å unngå at problemene utvikler seg til å bli større enn nødvendig, anbefaler vi at du heller drar til vår tannlege i Oslo sentrum for å få en rutinemessig tannundersøkelse. Da kan du unngå at tannproblemene dine blir smertefulle og kostbare.

Vanlige tannproblemer

Dersom skaden først har oppstått, kan vi selvfølgelig også hjelpe deg med å behandle dem. Her er noen av de mest vanlige tannproblemene vi ser hos våre pasienter og kan tilby behandling av:

Hull i tennene

De fleste tenker at de må dra til tannlegen for å sjekke om de har fått hull i tennene. Karies er en veldig vanlig tannsykdom, hvor tennene blir skadet av syreangrep, og som kan forårsake mye smerte om tilstanden går ubehandlet. 

Det er ikke alltid lett å merke om man har hull i tennene, og derfor vil det beste for deg være å dra til vår tannlege i Oslo sentrum så fort som mulig for å unngå smertefulle overraskelser.

Periodontitt

Periodonitt er en betennelse i tannkjøttet som kan få tennene til å løsne. Dette bakteriebelegget vokser mot rotspissen og fører til at en gradvis mister kontakt mellom tannens feste og kjeven. Det kan gå flere år før pasienten merker noe til denne betennelsen, og dermed går tannen tapt. 

Behandlingen av periodontitt starter ved at tannlegen gjennomgår en grundig undersøkelse av bakteriene. Deretter settes det opp et tilpasset behandlingsprogram som er tilpasset sykdommens nåværende tilstand. 

Det skal sies at god munnhygiene er en forutsetning, og anbefales på det sterkeste, for å bli kvitt bakteriene. En slik tannbehandling er mer omfattende og strekker seg over flere tannlegebesøk. 

I enkelte tilfeller er det behov for kirurgiske tiltak for å få tilgang til rotoverflatene og kontroll over periodontitten.

Sårdannelser

De fleste sår, som for eksempel after eller herpes, går over av seg selv etter et par dager, men dersom sårene ikke forsvinner etter to dager bør du konsultere en tannpleier eller lege. 

Infeksjoner

Infeksjoner kan for eksempel komme fra tenner med hull inn til nerven, delvis frembrudte vis­domstenner eller ved periodontitt (sykdom som får tenner til å løsne). Infeksjoner kjennetegnes ved hevelse, rødhet, smerte og pussdannelse. Du kan også oppleve feber og nedsatt evne til å fungere som normalt. 

Skader etter snus

Snusing kan føre til leukoplaki. Dette er hvite forandringer i slimhinnen som kan være forstadiet til kreft. Selv om du slutter å snuse vil skader i tannkjøttet være permanente. 

Syreskader

Vi drikker stadig mer brus, energidrikker og juice. Dette er skadelig for tennene fordi syren ødelegger tennenes emalje. Ved syreskader er det viktig at det oppdages tidlig slik at man kan unngå at det blir alvorlig. 

Det er flere ting du kan gjøre for å forebygge denne typen syreskader, så slipper du også unødvendige tannlegetimer hos vår tannlege i Oslo sentrum:

 • Unngå småspising mellom måltidene
 • Avslutt måltidet med basiske matvarer som f.eks. ost eller melk
 • Drikk mindre brus, juice og syreholdige sportsdrikker
 • Det kan være lurt å skylle munnen med vann etter inntak av syrlig mat og drikke
 • Vent en time med å pusse tennene etter inntak av syrlig mat og drikke
 • Bruk myk tannbørste og ikke børst for hardt

Dette er bare noen av grunnene til å å sjekke tennene sine jevnlig. Tannhelsen vår påvirkes av mye i hverdagen, blant annet hva vi spiser og drikker, om vi snuser, hvilke medisiner vi går på og lignende.

Det er ikke alltid mulig å oppdage sykdommer i munnhulen på egenhånd. Dette er tannlegens oppgave å ta hånd om. Vår tannlege i Oslo sentrum står alltid klar for å hjelpe deg med din tannhelse. 

Visdomstenner

Visdomstennene bryter ikke ut før man er fra 18-24 år gammel. De er plassert bakerst i kjeven, noe som kan gjøre at det blir for trangt i kjeven og at bittet endres. Enkelte får også problemer med infeksjon i tannkjøttet eller hull i tennene som følge av at visdomstennene bryter ut. 

Da kan det hende at én eller flere av visdomstennene bør trekkes. Hvis du har fått problemer med visdomstennene dine, kan vår tannlege i Oslo sentrum hjelpe deg. 

Estetiske tannbehandlinger

Våre tannleger har også lang erfaring med estetiske tannbehandlinger. Bestill en konsultasjon hos oss hvis du vil vite mer om en av disse behandlingene passer for deg.

Tannbleking

Mange bleker tennene sine hjemme for å spare penger. Når man bruker hjemmebleking risikerer man imidlertid at produktet ikke virker eller gir ubehagelige bivirkninger som ising og flekker på tennene. 

Hos oss får du muligheten til å bleke tennene dine på en skånsom og effektiv måte. Tannlegene våre har lang erfaring med tannbleking, og gir deg all veiledningen du trenger. 

Vanlig og usynlig tannregulering 

Dersom du har store bittfeil, en tannstilling som har forandret seg eller skjeve tenner, kan det være aktuelt å begynne med tannregulering. Tannregulering gir et rettere smil og en bedre bittstilling, noe som på sikt kan forhindre at man utvikler andre helseproblemer. 

Vi tilbyr både usynlig tannregulering (Invisalign) og tradisjonell regulering. Hvilken som passer best til deg avhenger blant annet av ditt utgangspunkt og hvor fort du vil se resultater. 

Hvis du vurderer å begynne med tannregulering, så bestill en time hos oss. Vi kan gi deg råd og informasjon om hva du kan forvente av en behandling med regulering. 

Les også: Tannregulering

Slik kan du forebygge tannproblemene selv

I tillegg til å dra til vår tannlege i Oslo sentrum regelmessig, er det mye du kan gjøre selv for å unngå problemer med tennene. God munnhygiene gjør ikke bare at du har mindre risiko for å utvikle tannproblemer, men også at du får friskere ånde og et sunt tannkjøtt. 

For å opprettholde en god munnhygiene, puss tennene to ganger om dagen med en fluortannkrem. Rens mellom tennene med tanntråd eller tannpirker for å fjerne matrester. Det er også viktig å spise sunt og unngå sukkerholdige drikker.

Har du tannlegeskrekk?

Hvis du har tannlegeskrekk, er du ikke alene! De færreste gleder seg til å dra til tannlegen, men vi prøver alltid å gjøre behandlingen så behagelig som mulig. 

Våre tannleger tar spesielt hensyn til pasienter med tannlegeskrekk. Vårt mål er å tilby smertefri behandling til våre pasienter.

Vi setter alltid deg og ditt velvære i fokus. Vi stiller derfor høye krav til service, kommunikasjon, trygghet og kvalitet.

Tannlege midt i Oslo sentrum – bestill time i dag!

Dersom du har spørsmål knyttet til våre behandlinger, eller ønsker å booke en time kan du kontakte oss på telefon eller vårt kontaktskjema nedenfor.

Åpningstider

Vi holder til midt i Oslo sentrum og i nærheten av både buss, trikk, tog og t-bane. Klinikken vår har åpent fra 08:00-16:00 mandag til fredag.

Telefon: +47 22 83 39 92 (08:00 – 18:00)
SMS: +47 41 14 29 39 (08:00 – 22:00)
E-post: klette@vitaltannhelse.no

Vi tar også imot hastetimer ved akutt.

Kontakt oss for å bestille time i dag – vi er din lokale tannlege i Oslo sentrum. Velkommen til Tannlege Klette! 

Våre tjenester

 • Undersøkelse
 • Rotfylling
 • Hull i tennene
 • Tannkjøttbehandling
 • Tannregulering
 • Implantater
 • Tannkirurgi

Send oss en melding

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.