Invisalign Oslo

Ønsker du eller din tenåring en regulering som ikke synes? Da kan behandling med Invisalign være tannreguleringen for deg.

Mange sliter med skjev tannstilling, overbitt og andre former for tannstillingsfeil som må reguleres med tannregulering. Les videre for å lære mer om usynlig tannregulering og hvordan du kan få det hos Tannlege Klette. 

Hva er Invisalign?

Invisalign er en gjennomsiktig tannregulering. Denne typen regulering består av en serie individuelt tilpassede gjennomsiktige skinner som skal sitte på tennene i rundt 20-22 timer i døgnet. De gjennomsiktige Invisalign-skinnene er laget av et slitesterkt termoplastisk materiale som sitter tett inntil tennene dine. 

Invisalign Clear Aligner

Skinnene retter opp tennene og får dem til å gradvis flytte på seg ved hjelp av et kontrollert trykksystem. Som med andre typer reguleringer, kan man bli litt øm i tennene når man bruker skinnene for første gang, og når man bytter til en ny skinne. Dette ubehaget går som regel over etter maksimum to dager.

Du tar kun ut skinnen når du skal pusse tennene dine, spise mat eller drikke. Dersom du bruker skinnene mindre enn 20-22 timer i døgnet, kan behandlingen ta lenger tid. Skinnene på usynlige reguleringer skiftes ut i takt med hvordan tennene forandrer seg, og som oftest må skinnene byttes minst 1-2 ganger i måneden. 

Et mer diskret alternativ – usynlig tannregulering

Invisalign har blitt en populær erstatning for tradisjonell regulering, da den er nesten helt usynlig på tennene. Denne formen for regulering er perfekt for deg som har ujevn tannstilling og som drømmer om rette tenner. 

Gjennomsiktig tannregulering er laget for et mer bekvemt og diskret alternativ til den vanlige behandlingen. Når du har skinnene på deg er de nesten usynlige. 

Det er likevel verdt å nevne at en slik gjennomsiktig tannregulering ikke alltid kan erstatte tradisjonell tannregulering. Dersom du har en veldig skjev tannstilling, et veldig tydelig overbitt eller tenner som ikke lar seg flytte på like lett, vil et bedre alternativ være tradisjonell tannregulering

Prosessen

Ønsker du å vite om behandling med Invisalign er noe for deg, må du først ha en konsultasjon hos din tannlege for å avgjøre om dine tenner passer slik behandling. Invisalign brukes som oftest til rettelse av mellomrom mellom tenner, overbitt, trangstilte tenner, underbitt, dypt bitt eller ved skjevheter.

Konsultasjon

Under konsultasjonen vil tannlegen ta et avtrykk eller 3D-bilde av dine tenner for å kartlegge om reguleringen vil passe dine tenner, og for å finne ut av hvor lang estimert tid behandlingen vil ta. 

Deretter blir bildene eller avtrykket analysert og det blir laget en 3D-video av hvordan resultatet kommer til å bli. Du vil da kunne se forandringene uke for uke, i tillegg til sluttresultatet. Skinnene er spesielt tilpasset dine tenner for å oppnå ønsket resultat.

Start behandlingen

Dersom du er fornøyd med det du ser på 3D-bildene, kan behandlingen starte og skinnene produseres. Du vil da få fester limt på tennene, som skinnene skal sitte fast i. 

Hvor lenge behandlingen varer kan variere fra person til person, men vanligvis går man med skinnene i 9-18 måneder. Behandlingen egner seg like godt for voksne som for tenåringer. 

Rengjøring av skinnene

Når man bruker tradisjonell eller usynlig regulering er det viktig at man er ekstra nøye med å opprettholde en god munnhygiene. Dette forebygger problemer som hull i tennene og tannkjøttsykdommer. 

Når du bruker Invisalign bør du pusse tennene etter hvert måltid, før du setter inn skinnene igjen. Skinnene rengjøres med Invisalign rengjøringskrystaller eller spesielle rengjøringstabletter. Dette får du mer informasjon om når du går i gang med behandlingen.

Kommer tennene til å holde seg på plass etter behandlingen?

Mange som har hatt regulering i tenårene har opplevd at tennene har flyttet seg tilbake etter de tok av reguleringen,  noe som er veldig synd når man har brukt så lang tid på å rette smilet sitt.

Retainer

For å hindre at dette skjer, setter vi på en streng bak tennene dine (en såkalt «retainer») som sørger for at tennene holder seg på plass. Strengen er ikke plagsom, og du kan spise og pusse tennene akkurat som normalt. Det kan også hende at du må kombinere retaineren med en gom som du bruker på natten. 

Hvor mye koster behandling med Invisalign? 

Prisen for Invisalign-behandling varierer. Prisen er avhengig av flere faktorer, som for eksempel hvor store bittfeil du har, hvor mange skinner du må bruke og hvor lang tid behandlingen kommer til å ta. Basert på dette koster Invisalign-behandlinger alt mellom 20.000 til 60.000 kroner.

Bestill time til en konsultasjon hos Tannlege Klette for å få vite mer om Invisalign-behandling. Da kan vi gi deg et mer korrekt prisoverslag. 

Andre tjenester hos Tannlege Klette

Hos Tannlege Klette tilbyr vi tjenester innen alt fra kosmetisk behandling til rotfylling. Bestill en konsultasjon hos en av våre tannleger. Vi hjelper deg med den behandlingen du har bruk for, og hvilken løsning som passer deg og dine behov best.

Vi tilbyr alle tannbehandlinger

Vårt mål er å gi pasienten grundig informasjon om forebyggende tiltak for å skape mest mulig trygghet. Vi tilbyr alle mulige tannbehandlinger hos oss, enten det er forebyggende, reparerende eller behandlinger av kosmetiske grunner.

Våre tjenester er utført av profesjonelle tannleger som ønsker deg ditt beste. Vi kan blant annet hjelpe deg med: 

 • Undersøkelse hos tannlege
 • Sjekk og fiks av hull i tennene
 • Regenerative
 • Estetisk tannbehandling
 • Barn og tannbehandling
 • Implantater
 • Proteser
 • Rotfyllinger
 • Tannkjøttbehandling
 • Tannregulering
 • Tanntrekking
 • Tenner og graviditet 

Vi er gode på service, og ønsker at våre pasienter skal ha en så behagelig opplevelse hos oss som mulig. 

Har du spørsmål om usynlig tannregulering? 

Tannlege Klette holder til i Oslo sentrum, midt mellom Aker Brygge og Nationaltheatret. Dersom du har spørsmål eller lurer på om behandling med Invisalign er noe for deg, så bestill en konsultasjon hos oss i dag. 

Våre tannleger setter alltid pasientens velvære i fokus. Vi stiller derfor høye krav til kommunikasjon, trygghet og kvalitet.

Slik kommer du i kontakt med oss

Telefon: +47 22 83 39 92 (08:00 – 18:00)
SMS: +47 41 14 29 39 (08:00 – 22:00)
E-post: klette@vitaltannhelse.no

Vårt tannlegesenter holder åpent mandag – fredag, 08:00-16:00.

Vi ser frem til å høre fra deg! 

Våre tjenester

 • Undersøkelse
 • Rotfylling
 • Hull i tennene
 • Tannkjøttbehandling
 • Tannregulering
 • Implantater
 • Tannkirurgi

Send oss en melding

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.