Invisalign

Invisaligne – Mange sliter med skjev tannstilling, overbitt og andre former for tannstillingsfeil som må reguleres med tannregulering. 

Ønsker du eller din tenåring en regulering som ikke synes? Da kan behandling med Invisalign være tannreguleringen for deg. Les videre for å lære mer om usynlig tannregulering og hvordan du kan få det hos Tannlege Klette. 

Hva er invisalign

Invisalign er en gjennomsiktig tannregulering. Denne typen regulering består av en serie individuelt tilpassede plastskinner som skal sitte på tennene dine i rundt 20-22 timer i døgnet.
Du tar kun ut skinnen når du skal pusse tennene dine, spise mat eller drikke. Skinnene på usynlige reguleringer skiftes ut i takt med hvordan tennene forandrer seg, og som oftest må skinnene byttes minst 2 ganger i måneden. 

Et mer diskret alternativ

Invisalign har blitt en populær erstatning for tradisjonell regulering, da den er helt usynlig på tennene. Denne formen for regulering er perfekt for de som har ujevn tannstilling og som ønsker å gjøre noe med det.  

Gjennomsiktig tannregulering er laget for et mer bekvemt og diskret alternativ til den vanlige behandlingen. Når du har de på deg er de nesten usynlige. 

Det er likevel verdt å nevne at det ikke er alltid at en slik gjennomsiktig tannregulering klarer å erstatte original regulering. Dersom du har en veldig skjev tannstilling, et veldig tydelig overbitt eller tenner som ikke lar seg flytte på like lett, vil et bedre alternativ være tradisjonell tannregulering. 

Les mer: Hva er invisalign

Prosessen

De fleste kan få gjennomsiktig tannregulering, men vi anbefaler en konsultasjon hos tannlegen for å avgjøre om denne typen behandling er optimal for deg. Under konsultasjonen vil tannlegen ta et avtrykk eller 3D-bilder av tennene dine for å kartlegge om reguleringen vil passe dine tenner. 
Ønsker du å vite om Invisalign-regulering er noe for deg, må du først ha en konsultasjon hos din tannlege for å avgjøre om dine tenner passer slik behandling. Invisalign brukes som oftest til rettelse av mellomrom mellom tenner, overbitt, underbitt eller dypt bitt.
Deretter blir bildene eller avtrykket analysert og det blir laget en 3D-video av hvordan resultatet kommer til å bli. Du vil da kunne se forandringene uke for uke, i tillegg til sluttresultatet. Skinnene er spesialtilpasset dine tenner. 

Start behandlingen

Dersom du er fornøyd med det du ser kan behandlingen starte og skinnene produseres. Du vil da få fester limt på tennene, som skinnene skal sitte fast i. Hvor lenge behandlingen varer kan variere fra person til person, men vanligvis gå man med skinnene i 9-18 måneder. 

Dersom målet er å rette skjeve tenner, vil du se resultatet litt etter litt underveis i prosessen. 

Ønsker du å vite mer om Invisalign? Vi utfører denne tannbehandlingen hos Tannlege Klette, og har mange fornøyde kunder. Ta kontakt med oss for en konsultasjon. 

Andre tjenester hos Tannlege Klette

Hos Tannlege Klette tilbyr vi tjenester innen alt fra kosmetisk behandling til rotfylling. Bestill en konsultasjon hos en av våre tannleger. Vi hjelper deg med den behandlingen du har bruk for, og hvilken løsning som passer deg og dine behov best.
Våre tjenester er utført av profesjonelle tannleger som ønsker deg ditt beste. Vi kan blant annet hjelpe deg med: 

 • Undersøkelse hos tannlege
 • Sjekk og fiks av hull i tennene
 • Regenerative
 • Estetisk tannbehandling
 • Barn og tannbehandling
 • Implantater
 • Proteser
 • Rotfyllinger
 • Tannkjøttbehandling
 • Tannregulering
 • Tanntrekking
 • Tenner og graviditet 

Les mer om alle våre tjenester her.

Kilden til god tannhelse

Gode tenner kommer av god munnhygiene. Å ta vare på tennene sine er noe mange av oss fort kan glemme i en travel hverdag. Hvite tenner er ikke et tegn på at man har friske tenner. Naturlig har tenner litt gulaktig skjær, og det er ingenting galt med dette. 
Veldig gule tenner derimot kan komme av mangel på tannpuss, bruk av tanntråd og inntak av vann. Skal man ha sunne tenner og god munnhygiene, er det viktig å følge noen steg hver dag for å sikre at man ikke blir utsatt for svak emalje og hull i tennene. 
Her er noen få steg som kan hjelpe til med å bedre din tannhelse, svært enkelt og greit. 

 • Pusse tenner to ganger om dagen
 • Bruke tanntråd etter tannpuss
 • Begrens sukkerinntak fra både mat og drikke
 • Bruk vann som tørstedrikk

Kontakt oss

Tannlege Klette holder til i Oslo sentrum, midt mellom Aker Brygge og Nationaltheatret. Har du behov for en time hos tannlege eller behandling av problemer knyttet til tennene kan du fylle inn kontaktskjemaet på vår nettside for å bestille time. 

Vi ser frem til å høre fra deg! 

Sjekk oss ut på Google her.